19 Dec 2013

African Scame & Nigerian StudentTadi dalam 999 ada sendiket yang dilakukan oleh Warga Afrika @ African tentang Penipuan internet. mereka datang ke malaysia dengan menabur tahi menipu duit dengan cara menggoda lelaki dan wanita malaysia

huhuhu... aku hairan kenapa orang malaysia mudah tertipu dengan mamat African. African ini melakukan jenayah yang berat di Malaysia. Mereka datang ke Malaysia menyamar sebagai pelajar. sebenarnya mereka bukan belajar tetapi melakukan modus operandi menipu.

Mereka ini sungguh bijak dan pintar. Pernah dahulu abang aku menerima email daripada seorang awek Mat Salleh tetapi dalam email nya dia berasal dr Malaysia. Dia nak beri diamond barang kemas dengan abang aku.. hahahaha dia siap gambar lagi kurier yang dihantar.. tetapi masalah imigresen...

Gambar tu dia ambil dr website syarikat kurier.. hahaha kantoi beb.. ni mesti kes mamat n minah afrika.

bermula dari itu. aku mula anti kepada warga African. mereka ini suka membuat onar.

Lihat Wajah ini. Mereka adalah Nigerian
kalau boleh orang afrika dan negerian di Haram masuk ke Malaysia. tidak mendatangkan faedah. Institusi pendidikan jangan berlembut sangat dengan warga Afrika dan Negeria. ada negara yang mengharamkan menjual barangan dengan orang negeria sebab mereka suka menipu.

Jenayah Cyber paling banyak kes. mereka tidak menghormati tetangga jika mereka berkumpul. malah tunjuk belang mereka. Halau mereka dari malaysia.

CLEAN NIGERIAN N AFRICAN from MALAYSIA.


Petaling Street Kuala Lumpur Layak ke jadi Pusat Pelancongan?

aku sudah lama tidak bersetuju apabila Petaling Street Kuala Lumpur dijadikan sebagai pusat pelancongan di Malaysia. Ahak... terbeliak biji mata. tak setuju oiiii... siapa punya idea buduh ini...

Tahukah anda penjual di sini mereka menggunakan konsep SEKALI TANYA HARGA MEREKA ANGGAP KITA HENDAK BELI?. Penjual nya akan berusaha supaya kita membeli barang mereka. Wajah mereka yang masam, Garang dan mengerunkan supaya kita beli barang mereka setelah kita tanya ini berapa harga?. mereka akan mengenakan harga yang lebih mahal dan tanya kita balik berapa sanggup kita beli. lepas itu mereka akan naik naik sikit harga...

Tawar menawar yang tidak sihat berlaku di sini. kita tidak tahu akan kualiti barang yang dijual. Sebab itu saya tak setuju kenapa petaling street tidak layak dijadikan tumpuan pelancong.

Menjual barang yang tidak berkualiti dengan harga mahal akan mengakibat tertipu. Konsep pengguna di sini menjadi teraniaya.

Mereka juga kurang sopan bila bercakap bukan menggambarkan budaya orang Malaysia. aku yakin mereka ni bukan orang lokal. tetapi orang yang datang untuk mencari nafkah di sini.

Bangla juga ramai bekerja jadi pembantu di sini kedai-kedai. Mereka seolah-olah sudah diajar oleh majikan mereka bagaimana hendak memaksa secara tawar menawar.

ramai yang tertipu tentang barang dijual yang asli atau tidak. Sesuatu barang yang ASLI akan diberi Jaminan barang atau Sijil pembelian.

Tidak logik beg yang mahal dijual di Petaling Street dijual dengan harga RM600 tiada jaminan... hahahah di situ kita sudah diperbodoh oleh penjual yang tidak bertanggungjawab.

Aku memang tak pijak lagi tempat ini sebab aku merasakan tenpat ini boleh merosakkan pelancong dan menganiaya orang.

Korang datang ke sini hati-hati dengan pembantu kedai dan pejual nya, bagi mereka yang inginkan barang murah dangan berangan nak datang sini. Kalau tak ada niat hendak membeli jangan sesekali bertanya harga. mereka akan memaksa anda untuk membeli sehingga anda jatuh ketangan mereka.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...