13 Oct 2012

Memakir Kenderaan Sesuka Hati - Part 1

Selamat Siang semua pembaca blog aku ini. ahakk.. Negara kita ini ada undang-undang untuk kita patuhi namun ada juga segelintir rakyat kita ini tidak ambil pusing undang-undang jalan raya. 

Banyak kesalahan yang dilakukan oleh pengguna jalan raya yang dianggap ringan. tetapi memberi kesan kepada pengguna lain. Kali ini kita bercakap pasal parking sesuka hati.

Bagi aku itu mereka yang parking kereta sesuka hati ada 3 kategori.

1. Pemilik Lesen Terbang
2. Pemilik Lesen Bebal
3. Pemilik Lesen tak faham undang2

Nah... korang pernah ke parking sesuka hati? pernah kan.. tak mengaku lah tu...aku cekik kalau tak mengaku...pantang datuk nenek korang tak mengaku..

mari kita maki apakah jenis parking yang sering kita lihat di parkir - parkir kereta.


TAMAK PARKING NAMA NYA
keadaan parking macam ni selalu sangat berlaku. Kat mana-mana selalu berlaku macam nie. anda akan meluat tengok macam ni bila kita nak masuk parking satu kereta ada dua parking. korang yang pernah mengalami macam nie memang menyumpah.. aku memang menyumpah orang parking macam nie supaya kemalangan meragut nyawa. sebab ada masa ambil lesen bukan main lagi belajar. dah dapat lesen haram babi tak nak ikut undang-undang. bila kena saman JPJ N POLIS korang menyumpah mereka yang menjalankan tugas. Korang Bodoh sangat mana tak nyer OTAK PALSU korang banyak makan Babi Bakar. Jarang lihat kereta kecil parking macam nie.. yang selalu kereta kereta MAHAL IMPORTED CAR HOKKAY... orang VIP VIP you All...kalau tak pun orang kaya-kaya... bini bini orang title datuk, kalau tak pun Bussiness men and women yang pakai kereta mahal...

kereta ALZA, MYVI, EXORA dan Sama angkatan dengan nyerrr pun ada juga parking macam nie. Aku hairan macam mana mereka boleh parking macam nie. otak letak mana? letak dalam seluar dalam TRIUMP ke? 


Masalah yang ni aku tak tahu. Parking tu lurus. tetapi melintang. Otak melintang nie... masuk dalam seluar dalam Triump?
masalah yang kedua ni ah... lihat parking melintang...otak orang yang parking macam ni memang melintang juga. banyak sangat tingok cerita blue lah nie.. sampai parking pun tak reti nak parking.. meraka ni suka nak menyusahkan orang lain. oiiii korang lebih baik lahir jadi janin tak siap... dari korang lahir dengan sempurna...

sedarlah wahai pengguna jalan raya. kita hidup bukan hendak menyusahkan orang lain. bersama-sama kita membentuk satu masyarakat yang penuh dengan didikasi. 

Bukan salah cikgu disekolah yang mengajar. bukan salah ibu yang melahirkan korang. salah diri sendiri yang EGO apabila sudah berharta. 

nanti aku kembali dengan part 2





Pemandu Gila

Aku paling meluat dengan pemandu yang kurang hajar di jalan raya... Oiiii jalan raya bukan tempat untuk berlumba. kalau memandu tu kena hormat pemandu lain.. kereta yang diubahsuai bunyi macam tong sampah tergolek tu hebat sangat lah....lepas tu bawa laju laju memotong bagai ambulan nak hantar orang sakit ke hospital.... 

meluat tau tak... kalau aku ada kuasa dah aku angkat kereta ko yang hebat itu ke dalam sungai.. satu hal Tinted gelap hebat lah.... aku tak memuji.. malah aku mencerca korang... aku tak kira ko itu laki ke puan...

jangan nak tunjuk lagak hokkay di jalan raya... kita sama sama bayar roadtax.. undang-undang jalan raya kena patuhi...apa undang-undang jalan raya datuk nenek ko buat ka... phuiiiii...

dah banyak kali aku jumpa mereka ni...memandu laju...nak tunjuk kereta ko tu power.... salah tempat beb.... ini Malaysia, buka USA nak tunjuk tunjuk macam tu... ko ingat semua suka ka..

aku hairan depa ni selamat pula time roadblok... 

Kepada pemandu gila yang hebat... ko lihat gambar ni... ni korang punya angkara.....


Anda Suka Memandu sampai jadi begini?

Makeup ke tu bang... lain kali pandu laju ok... terbaik....

Haram ...... pemandu gila


11 Sep 2012

Recieving Call From Insurance Company





Today i receiving a phone call from insurance company. They want to introducing me some life insurance plan. It make me angry how came they no my phone number. They can not answer my question "Where you get my phone number?".





It may be done by the BULLSHIT BANK. They always done this and denied after that. it happen to me last year when i apply credit card with bank. i do the transaction and a few's week later i received a phone call from company insurance.


When i asked the bank i get the answer "we keep all customer information" halooooooooo before i have credit card no body call me either from any insurance company.


I don't know how the integrity monitored in Bank. Until now i did not trust any Monetary agencies, Telecommunication agencies or other company need our personal information.


Please do not ever give your personal information to others.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...